קרושה היא טכניקת סריגה במסרגה אחת שתחילתה בשרשרת עיניים ליצירת לולאת הבסיס, מהלולאה הראשונית ניתן לסרוג בעיגול או בשורות, על ידי הוספת שורות של לולאות, פשוטות או מורכבות מעל ללולאה הקיימת.
ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שלצורך ההתנסות שלך במלאכת הסריגה, את בהחלט יכולה להסתפק בחבילת חוטי אקריליק זולה ובמסרגת קרושה פשוטה. באופן כללי, כשמדובר בפרויקט ראשון, כדאי להעדיף מסרגה שגודלה נע בטווח שבין 5 - 4 מילימטרים וחוט בעובי שמותאם למסרגה.
מידע זה רשום בדרך כלל מעל תוויות הצמר, ובמידת הצורך ניתן להסתייע בצוות המוכרות שבחנות. למתחילות, מומלץ שלא לבחור בחוטי קטיפה, חוטים מתפצלים, חוטים כהים ואו עם צבעים מתחלפים, מה שיאפשר להבדיל בקלות בין התכים ולהבחין מבעוד מועד בטעויות.
בין אם מדובר בסריגת קרושה או בשתי מסרגות, כך או כך, חשוב שתיקחי בחשבון כי רכישת הטכניקה דורשת זמן. לא זו בלבד שהידיים זקוקות לאימון כדי ללמוד כיצד לנוע בצורה חדשה ומסונכרנת זו עם זו, להבדיל מעבודת התפירה, בסריגה אנו יוצרות בו זמנית הן את הבד והן את הבגד, כך שתהליך הלמידה מצריך סבלנות ואורך רוח.
כמו כן, מוטב שלא תצפי שבפרויקטים הראשונים שלך מתח הסריגה יהיה אחיד והתוצרים המוגמרים יתאפיינו בכליל השלמות. מתוך ההבנה הזאת, כמו גם למניעת תרחיש שבו את מתייאשת, מתעייפת ואו מאבדת עניין ונוטשת את התחביב, כל עוד את נמצאת בשלבי התלמדות, כדאי שתתחילי עם פרויקטים קטנים דוגמת שטיחון מחוט מקרמה או צעיף מחוט טריקו.
אחד מיתרונותיה המובהקים של סריגת קרושה נעוצה ביכולת ליצור בעזרתה אלמנטים קישוטיים מרהיבים, תוך מתן דרור ליצירתיות הטמונה בנו, החל ממפות ומפיות, דרך בובות ודובונים, וכלה בכריות, תיקים, גאדג'טים וכן הלאה.
ואף על פי כן, מומלץ בשלבי ההתלמדות להימנע מפרויקטים המתאפיינים בגזרות מסובכות, ואו שמשולבות בהם דוגמאות מורכבות וטקסטורות שונות (כגון קטעים חלקים יחד עם בליטות, חורים, פסים וכיו"ב). אל הפרויקטים הגדולים והמורכבים תוכלי לפנות בהמשך, לאחר רכישת המיומנות הבסיסית וכחלק מתהליך ההתמקצעות.
עניין נוסף שלא מומלץ לדלג עליו בטרם התחלת הפרויקט נוגע לאומדן קנה מידה. כדאי תמיד להקפיד ולסרוג דוגמית שגודלה 10X10 ס"מ, כדי שתשמש כקנה מידה לחישוב כמות העיניים ומספר השורות בהתאמה לגודל הפריט.