אז איך תבחרו מכונת אוברלוק? ראשית עליכם לבדוק מהו השימוש שאתם מחפשים למכונה. האם זה לצורך תיקונים ביתיים, תחביב, או מקצוע של ממש. בשלב הבא עליכם לעשות סקר שוק. לבדיקה מעמיקה יותר אנו ממליצים לכם לפנות לחנות המתמחה במכונות תפירה. חנות כזו תעזור לכם למצוא את המכונה שתתאים בדיוק לכם.
מעוניינת לקבל הערכה כללית בנוגע למחיר מכונת תפירה? אין צורך להיות תופרת מקצועית ומנוסה כדי לדעת שניתן בעזרת מכונת תפירה איכותית לחולל פלאים, כמו הוספת טלאי למכנס קרוע והפיכתו לפריט לבוש עם המון שיק וסטייל, או עשיית שימוש בפיסת הבד פשוטה ולהפכה לשמלה אלגנטית הקוצרת מחמאות.
לפיכך, בהגיענו לבחור מכונת תפירה, השאיפה היא לרכוש את המכונה האיכותית ביותר במסגרת התקציב שהוקצה לשם כך. מנגד, כמו ברכישת כל מוצר, זה ידוע שמחיר מכונת תפירה מושפע מאיכותה, מה שעלול לעורר בקרבינו התלבטות האם לבחור במכונה האיכותית, המשוכללת והיקרה ביותר, או שמא להתפשר ולהעדיף מכונת תפירה איכותית פחות ושעלותה נמוכה יותר?
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שמחיר מכונת תפירה מושפע ממכלול רחב של גורמים, אך ניתן בהחלט למצוא מכונת תפירה טובה שעלותה סבירה. מאחר ועולם מכונות התפירה מתאפיין בהטרוגניות רבה, טווח המחירים נע על ספקטרום נרחב, החל מ- 1,000 ₪ למכונות המכניות והפשוטות ביותר, ועד למחירים של מעל ל- 10,000 ₪ עבור מכונות תפירה תעשייתיות ממוחשבות ומתקדמות.
מכונות התפירה הללו כוללות מסך טאץ' ומאות פונקציות, לרבות זיכרון ממוחשב, תפרי קווילט (טלאים), רקמות ומונוגרמות, תכניות ממוחשבות לחיזוק תפרים, תיקון קרעים וכן הלאה. יחד עם זאת, המציאות מראה שכמעט כל התופרים נוהגים לעשות שימוש בחלק מצומצם בלבד ממגוון הפונקציות שקיים במכונה, והדבר רלוונטי לתופרים מקצועיים וחובבים כאחד.
אי לכך, אין טעם לבחור במכונה יקרה, כזו שיש מסביבה המון רעש וצלצולים ומציעה אינספור פונקציות שספק אם נשתמש בהן איי פעם, ומוטב להעדיף מכונה פשוטה אבל "מבית טוב" (דוגמת Katana,Happy Japan, Pfaff שקיימים בה כ- 20 עד 60 תפרים שימושיים, בעלות סבירה שנעה בטווח שבין 2,000 ₪ ל- 4,000 ₪, ובפרט אם המכונה מיועדת לתיקונים ביתיים ולצורכי תחביב.
באופן כללי, מחיר מכונת תפירה מהווה שקלול של מכלול פרמטרים כגון סוג המכונה (ביתית, אוברלוק, תעשייתית, קווילטינג, אפרט ועוד), המיתוג (יצרן המכונה), שנת ייצור, הדגם, עוצמת המנוע, מספר התפרים הכלולים בה, רמת הדיוק, רמת הארגונומיה (חוויית משתמש), סוגי הבדים שאפשר לעבוד עימם וכיוצא בזה.