המדריך לרכישה נבונה: כך תבחרי מכונת תפירה ביתית


מכונת תפירה ביתית | מכונות תפירה | מכונת תפירה | מכונות תפירהמחפשת מכונת תפירה ביתית? מטבע הדברים, כשמגיעים להחלטה לרכוש מוצר כלשהו, אנו נוהגים לבחון את האופציות הקיימות בענף, לערוך סקר שווקים, להשוות בין מותגים ומוצרים שונים וכן הלאה, תוך היצמדות למספר קריטריונים כמו איכות, אחריות, מחירים וכן הלאה. 

אלא שלהבדיל ממוצרים אחרים, מכונת תפירה היא מסוג המוצרים שעתידים על פי רוב לשרת אותנו למשך 30 - 20 השנים הבאות, לפיכך, כדאי שתהייה זו מכונה טובה ואיכותית, המותאמת מחד אל הצרכים הפרטניים העכשוויים, ומאידך גם כזו המאפשרת לנו להתפתח ולצמוח אל תוכה. 

שוק מכונות התפירה כיום הנו כמעט אינסופי ומציע מבחר ענקי של מכונות תפירה ידניות, מכניות, דיגיטליות, חצי ממוחשבות וממוחשבות. ישנן גם מכונות לצרכים ייעודיים כמו אוברלוק ואפרט, קווילטינג ורקמה.

 

הגדרת מטרת הרכישה וצרכים פרטניים

ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שכשמתעתדים לרכוש מכונת תפירה ביתית חדשה, חשוב להתחיל בהגדרת מטרת הרכישה והצרכים הפרטניים ולפיהם לבצע את הבחירה. האם הנך תופרת מתחילה שנדבקה בחיידק התפירה? או שמא אולי תופרת מנוסה המעוניינת לשדרג מכונה קיימת? 

האם מכונת התפירה עתידה לשמש אותך לצורכי תיקונים ביתיים ומשימות יומיומיות בלבד? לתפירת מלתחת בגדים חדשה? לעיצוב מחדש של הבית עם כריות, וילונות וכיסויי מיטה מהודרים? לעבודות קווילט (טלאים) או רקמות על בדים?

במידה ואנחנו מעוניינים שתהיה לנו מכונת תפירה ביתית כדי לתקן, לקצר, להרחיב או להצר בגדים על פי צורך, וכן לתפור תיקים, תחפושות לפורים, מפות שולחן או גאדג'טים שונים מעת לעת, שאז כדאי לבחור במכונת תפירה פשוטה, איכותית ואמינה עם חלקי חילוף עשויים ממתכת.

 

הפרמטרים שמהם נגזר מחירה של מכונת התפירה

מכונת תפירה ביתית נחשבת לטובה ואמינה במידה והיא פשוטה וידידותית להפעלה, נוחה לשימוש, תופרת ברכות, זולה לתחזוקה ובעלת אחריות יצרן לשנים רבות. על מנת להבטיח חוויית תפירה מושלמת, כדאי לוודא שהיא כוללת השחלת החוטים אוטומטית ושחלקיה הפנימיים של המכונה וגלגלי השיניים שלה עשויים ממתכת. 

כלל, כמה מהפרמטרים שמהם נגזר מחירה של מכונת התפירה הם המותג, הדגם, עוצמת המנוע ומספר הפונקציות הקיימות בה, וככול שהמכונה מתאפיינת במספר רב יותר של תפרים, כך עולה מחירה בהתאמה. 

הניסיון מלמד שלצורכי תיקונים שונים מעת לעת, ניתן בהחלט להסתפק במכונת תפירה עם תפרים בסיסיים כדוגמת תפר ישר, איחוי קרע, זיג זג, כיווץ על גומי, לולאה אוטומטית, אוברלוק וכדומה. עם זאת, כדאי תמיד להעדיף מכונה מבית חברה מוכרת על פני יצרן עלום שם.

 

טיפים לבחירת מכונת תפירה ביתית 

מחפשת מכונת תפירה ביתית אבל מתקשה בבחירה? במידה והנך תופרת מתחילה ופוסעת את צעדיך הראשונים בתחום, חשוב שתניחי בצד את ההתלהבות הטבעית הסובבת סביב בחירת המכונה והתמקדי בהגדרת הצרכים. 

מהחנות של אווה מרכז התפירה מציינים שרבות מהתופרות שאך נדבקו בחיידק התפירה עלולות ליפול למלכודת הקנייה הרגשית ולבחור במכונה היקרה והמתקדמת ביותר, זו הנחשבת לדבר הגדול הבא בעולם התפירה ומגיעה עם מאות פונקציות שספק אם תשתמשנה בהן איי פעם. 

מנגד, מומלץ שלא להתפתות לרכישת מכונת תפירה ביתית זולה במיוחד של יצרן לא מוכר, היות ובמקרים רבים המכונות הללו כוללות חלקים ורכיבים מפלסטיק, מה שמקצר משמעותית את תוחלת החיים שלהן, כך שבמבחן התוצאה הזול עשוי להתברר כיקר.

 

מכונת תפירה לצרכים יומיומיים בסיסיים 

אם את מתעתדת לרכוש מכונת תפירה ביתית לצורכי תחביב ואו לצרכים יומיומיים בסיסיים דוגמת תיקון קרעים, מכפלות למכנסיים וכדומה, מוטב שתעדיפי מכונה פשוטה אבל מבית טוב, דהיינו של יצרן ידוע ובעל מוניטין. 

בקטגוריה זו אפשר למצוא לא מעט מכונות תפירה במחירים שנעים בין 1,100 שקלים ל- 1,500 שקלים כמו למשל KATANA דגם 12. מדובר במכונת תפירה מכנית שהנה פשוטה להפעלה ותופרת בנוחות וברכות מעל לכול סוגי הבדים, לרבות בדים עבים וגסים, בדים דקים ועדינים ובדי סטרץ'. 

המכונה כוללת 25 תפרים (תפר ישר, אוברלוק, זיג זג, לולאה אוטומטית, איחוי קרע, תפרי סטרץ', כיווץ על גומי, תפרים דקורטיביים ועוד), כמו גם השחלת מחט אוטומטית, זרוע חופשית (לתפירת מכפלות למכנסים, פתחי שרוול ופתחי צוואר), תאורת לד, מחט זוגית וכן הלאה.

 

רכישה במקום המתמחה ייעודית במכונות תפירה 

להבדיל ממוצרים אחרים, מוטב שלא לרכוש מכונת תפירה ביתית דרך האינטרנט וגם לא ברשתות למוצרי חשמל, אלא לגשת באופן פיזי לחנות, מרכז או סוכנות המתמחה במכונות תפירה. במקומות הייעודיים הללו ניתן בדרך כלל למצוא היצע גדול ומגוון של מכונות תפירה, מה שמאפשר התאמה אופטימלית אל הצרכים הספציפיים של כל אחד מהלקוחות.

כמו כן, מומלץ במהלך החיפוש להתיישב ולנסות מכונות תפירה פוטנציאליות על מנת לבדוק עד כמה הן ארגונומיות, פשוטות לתפעול ונוחות לעבודה. מעבר להיצע הגדול של מכונות תפירה, ברבים מהסוכנויות ומרכזי תפירה עומדים לרשות הלקוחות צוותים מקצועיים לצורך ייעוץ וסיוע בבחירת המכונה ומתן הדרכה בכול הקשור לתפעול המכונה ותחזוקה נכונה.