בשנים האחרונות הסריגה צוברת פופולאריות מחודשת וזוכה לעדנה. סריגה תעשייתית כבר אינה נעשית בעזרת מסרגות, ומאז המהפכה התעשייתית נפחה של סריגה בעבודת יד ירד באופן ניכר ומכונות התפירה תפסו את מקומה, אך בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר נשים, וגם גברים, סורגים בזמנם הפנוי. אווה גזית, מנהלת מרכז אווה המתמחה במכונות תפירה וסריגה, מספרת על התחייה המחודשת של הסריגה הידנית.
סריגה היא השחלת לולאות חוטים זו בזו בצורה מסוימת, כך שנוצרים קשרים מהודקים בין כל הלולאות השונות. בעבר נעשתה הסריגה בחוטי צמר בלבד אך היום ניתן ומקובל ליצור סריגים מסוגי חוטים שונים, כך שמתקבלים פריטים שאינם מיועדים בהכרח לחורף בלבד, על אך שכדאי לזכור שסריג תמיד יהיה חם יותר מבד רגיל, בשל צפיפות החוטים ועובי המשטח הנוצר בסריגה.
הסריגה הידנית היא מלאכת מחשבת מדויקת, הנעשית בעזרת זוג מסרגות או אחת, חלקן מחודדות בקצה וחלקן מעוגלות. עובי המסרגות ועובי החוטים קובעים את צפיפות הסריגה. ניתן לשלב צבעים שונים בסריגה, לייצר דוגמאות ועיצובים שונים, וכדי לגוון את צורת הסריגה ניתן לשלב שיטות סריגה שונות. כל הפרמטרים ביחד נותנים לסורג או לסורגת את האופציות ליצור סריגים חד-פעמיים המעוצבים כל אחד בצורה ייחודית.
כאשר אומרים "סריגה" רובנו חושבים מייד על סוודרים וצעיפים ואולי גם כובעים, אך היום סורגים מוצרים שונים, החל מבגדים כמו סוודרים וצעיפים, גופיות, שמלות וחצאיות, ועד בובות, למשל, או כיסויים לספות. שפרה קורנפלד, אחת הדיירות הראשונות בבית האח הגדול, היא סורגת חובבת, והיא סרגה מעין כיסוי-קישוט לעץ. לשפרה יש בהחלט חלק לא קטן בחזרתה של הסריגה למודעות בישראל.
לרובינו יש סבתא סורגת, אבל לא רק סבתות סורגות, כאמור, וכיום ניתן למצוא צעירות רבות שחוזרות ללמוד את מלאכת הסריגה. במקביל, ניתן למצוא פריטים סרוגים בקולקציות אופנה של חברות שונות, כולל גופיות סריג לקיץ מחוטים דקים. לסורגות מתחילות כדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי להבין באילו מסרגות כדאי להשתמש מתי, כיצד לשלב את סוגי הסריגה השונים כדי ליצור דוגמאות בסריג ועוד.