מכונות התפירה הראשונות הומצאו כבר באמצע המאה ה- 18, אך אלה היו מכונות תפירה גדולות, מסורבלות ויקרות, שהיה צורך להפעיל אותן ביד. מכונות אלה שימשו בעיקר בתעשייה, והתופרות היו משתכרות פרוטות בעמל רב. אם נסתכל על הפרמטרים השונים של מכונות תפירה מחיר הוא אחד הפרמטרים המרכזיים שעל פיהם נמדדת המכונה, ומה שיצר את המהפיכה האמיתית בעולם מכונות התפירה. אווה גזית, בעלת "אווה מרכז התפירה", מסבירה.
כאמור, מכונות התפירה התעשייתיות הומצאו כבר במאה ה- 18, אך רק בשנת 1851 החלה מהפיכה של ממש בתחום מכונות התפירה בזכות ממציא מכונת התפירה של זינגר – אייזק מריט זינגר. זינגר ייצר מכונות תפירה שהיו קלות משקל יחסית, בעלות דוושת רגל שאיפשרה תפעול פשוט הרבה יותר, והן נמכרו במחיר נמוך הרבה יותר. מחיר מכונות התפירה של זינגר היה נמוך מאוד במכוון, במטרה שכמה שיותר אנשים יקנו את מכונת התפירה, וזה עבד.
האסטרטגיה של מכירת מכונות תפירה מחיר נמוך הוכיחה את עצמה בשביל זינגר, ומכונות התפירה של זינגר הפכו למכונות התפירה הנמכרות ביותר בעולם. המצאת מכונת התפירה החשמלית – על ידי זינגר בעצמו, וההתפתחות הטכנולוגית הגדולה שבאה בשנים שלאחר המהפיכה התעשייתית, ועוד יותר מזה במהלך המאה ה-20, גרמו לכניסה של מכונות תפירה לכל בית, והמחיר, עדיין, נגיש.
היום ישנם הרבה מאוד סוגים של מכונות תפירה, כולן מכונות חשמליות כמובן, והן נמצאות בשימוש נרחב בתעשייה. רוב הנשים והגברים היום אינם תופרים בגדים בעצמם, ואפילו אינם מבצעים תיקוני בגדים ובדים בעצמם, ולכן כבר לא נמצא מכונת תפירה בכל בית, כמו שהיה בבתי הסבתות שלנו עד אמצע המאה ה-20. מצד שני, מכונות התפירה הביתיות של היום הן מכונות חזקות, משוכללות ויעילות, המאפשרות למי שרוצה בכך לתפור בביתו בגדים, תיקים ועוד, וכמובן לבצע תיקונים במקרה הצורך.
כאשר אתם עומדים לקנות מכונת תפירה מחיר הוא פרמטר חשוב מאוד, אך הוא רק אחד מכמה. כדאי לשים לב שהמחירים משתנים בהתאם לפונקציות שמציעה המכונה ולבחון היטב איזו מכונה תשרת את הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. אחר כך תבחנו את המחיר.