כל מי שמשתמש, ובעיקר משתמשת, במכונת תפירה ביתית, מכירה את המצב בו מצטברות שאריות של בד וחוטים בין השיניים המובילות את הבד. אחד היתרונות של מכונות התפירה של חברת ברנינה היא היכולת לתקן את רוב התקלות לבד, וטיפול שוטף שיכול למנוע את התקלות הללו מראש. אווה גזית, בעלת מרכז אווה לתפירה שמאחוריה שנות ניסיון רב בתפירה והדרכה, מסבירה מה צריך לעשות במקרה של שאריות בד שנתקעו בין השיניים המובילות את הבד.
כמו במכונות תפירה רבות אחרות, גם מכונות התפירה זקוקות לטיפולי אחזקה ושימון שוטפים, למרות הטכנולוגיה המתקדמת בה הן מיוצרות, ולא משנה אם מדובר במכונה תעשייתית או מכונת תפירה ביתית. בין הטיפולים התקופתיים שחשוב לעשות לעיתים תכופות הוא ניקוי שאריות החוטים והבד מבין השיניים המובילות את הבד. הצטברות הבד והחוטים בין השינייים אינה מאפשרת לשיניים לעלות גבוה מספיק בעת התפירה וגורמת להזנה לא טובה של הבד במכונה. אם השאריות נמצאות שם כבר זמן רב הן עשויות להפוך לנוקשות ולעקם את השיניים.
ניתן לקחת את המכונה לטיפול אצל מומחה אחת לתקופה או להעביר במכונה "חוט דנטלי" בעצמכן:
1. מסירים את המשטח שמעל השיניים על ידי שחרור הברגים התופסים אותו, או, במכונת ברנינה מתקדמת, פשוט לוחצים על המכסה והקפיצים הנסתרים משחררים אותו.
2. מברישים החוצה את שאריות הבד בעדינות, בעזרת מברשת קשה.
3. אם ישנן שאריות שלא יוצאות ניתן לעבור על הרווחים בין השיניים בעדינות בעזרת מברג קטן, תוך הקפדה על עבודה עדינה ללא הפעלת לחץ חזק שעשוי לחרוץ במתכת ממנה עשויות השיניים.
4. חוזרים למברשת ומעיפים החוצה את כל הלכלוך והשאריות.
5. מניחים את המכסה חזרה במקומו בלחיצה קלה או מהדקים את הברגים במידה ויש כאלה.
גם מכונת תפירה ביתית עולה לא מעט כסף, וכדי שתוכלו להינות מהשימוש בה לאורך זמן וללא תקלות חשוב לשמור על המכונה, ולטפל בה כראוי באופן שוטף. עבדו על פי ההוראות ואל תחפשו קיצורי דרך, בסופו של דבר זה לטובתכן.