נדבקתם בחיידק התפירה? מלאכת התפירה נחשבת לאחת מהמלאכות המהנות ביותר, הן בקרב נשים רבות אבל גם בקרב גברים לא מעטים, מאחר ומדובר בעיסוק שהוא פרקטי ויצירתי, ואפשר לאמצו כתחביב מהנה לשעות הפנאי או כמקצוע לחיים.
יחד עם זאת, בין אם הנכם מתלמדים בתחילת דרככם שמעוניינים ליהנות ממלאכת התפירה בשעות הפנאי, להפוך את התפירה לתחום עיסוק או מעצבי אופנה מקצועיים, שהרי בכל המקרים חשוב להטיב ולבחור מכונת תפירה מתאימה מבין המגוון הנרחב שקיים כיום בשוק.
ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שבחירת מכונה של תפירה איננה משימה פשוטה, אם בשל ההיצע הנרחב של מותגים ודגמים שיכולים להקשות על הבחירה, אבל בעיקר לנוכח העובדה שהמכונה שתרכשו בסופו של דבר, יכולה להשפיע על רמת הביצוע ועל חווית התפירה בכלל.
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שניתן לפשט את תהליך בחירתה של מכונת תפירה במידה ומתמקדים על כמה דגשים חשובים, שהעיקרי שבהם מתייחס לאופי השימוש. הניסיון מלמד שמי שמבקשים להפוך את מלאכת התפירה לתחביב מהנה, עשויים על פי רוב להשתמש במספר מצומצם בלבד של תוכנות בסיסיות, ולפיכך אין טעם שירכשו מכונה של תפירה מקצועית ומתקדמת שכוללת עשרות פונקציות שונות ומחירה בהתאם.
אופן הבחירה דורש התייחסות גם לסוג הפריטים שמתעתדים לתפור, וכן לעובי ומרקם הבד. במידה והשימוש העתידי במכונה הוא לצורך תפירתן של חולצות, חצאיות או שמלות קיץ אווריריות, פרטי לבוש ופרטי נוי מבדים רכים ועדינים, אזי אפשר בהחלט להתפשר על חוזקה של המכונה.
יחד עם זאת, מי שמתכנן לעבוד עם בד ג'ינס, ואו לתפור מעילים וחליפות, יידרש להשתמש במכונה כמו מכונת תפירה חזקה יותר המסוגלת לעמוד באתגר. פרט אחר שכדאי לשים עליו את בדעת נוגע למספר התוכנות שבמכונה. מבית "אווה" מסבירים שהתוכנות מהוות סוגים שונים של תפרים, החל מהתפרים הבסיסיים ביותר ועד לתפרי רקמה מורכבים במיוחד, כשמכונות התפירה העדכניות ביותר כיום מציעות על פי רוב 20 תוכנות ואף למעלה מכך.
שיקול נוסף שמומלץ לקחת בחשבון הוא האוברלוק. מדובר בתפר מיוחד המשמש לסגירת קצוות הבד הפרומים, ויוצר, למעשה, את ההבדל המשמעותי שבין יצירה חובבנית לפריט מוגמר מקצועי למראה. באופן כללי, עלותן של מכונות תפירה מושפעת מדרגת התחכום שלה, החברה שייצרה אותה ושנת הייצור, וכדאי תמיד להעדיף מותג אמין כדוגמת זינגר, ברנינה, יוקי וכדומה.