
כל מי שמתחילה לתפור יודעת כי בלי מכונת תפירה אי אפשר. אבל איזו מכונה לקנות - ממוחשבת? זינגר? עם
אוברלוק או בלי? וכמה כסף להשקיע? המבחר הוא עצום, טווח המחירים רחב, וקשה להחליט, כי כל מכונה נראית טובה מהשניה. הצוות המקצועי של אווה מרכז התפירה, מסביר כיצד לבחור את מכונת התפירה שלך.
ראשית, כמו בכל תהליך משמעותי של רכישה, יש לבדוק מהם הצרכים ועבור מה דרושה המכונה – האם את תופרת מתחילה התופרת לעצמה ולמשפחתנה הקרובה? האם את עומדת לתפור לאנשים אחרים? האם מדובר בתפירה כמקצוע או תחביב? ועוד. הגדרת הצרכים חשובה ביותר כדי לקנות, בסופו של דבר, מכונה המתאימה בדיוק לצרכים אלה ולא מכונה שנראית טוב אך לא תשרת אותך בצורה טובה.
אם את תופרת את בוודאי מכירה תופרות נוספות. בררי אצל חברותייך התופרות באיזו מכונות תפירה הן משתמשות, עד כמה הן מרוצות מהמכונות וכו'. מי שיש לה מכונה לאורך זמן יכולה לפרוש בפניך את היתרונות והחסרונות של המכונה בצורה הטובה ביותר. לא פחות חשוב זה להגדיר את התקציב המיועד לרכישת המכונה. מחיר של מכונת תפירה טובה הוא כמה אלפי שקלים, והמחירים משתנים בין החברות השונות ובין הדגמים השונים. הגדירי תקציב הגיוני שתוכלי לעמוד בו ואל תתפתי לרכוש מכונות טובות ויקרות שאינך יכולה להרשות לעצמך. מאידך, אל תתפתי לרכוש חיקויים סינים זולים במיוחד שעשויים להתקלקל תוך זמן קצר.
תופרות מנוסות יכולות להסתדר גם עם מכונה יד שנייה, כל עוד היא במצב טוב, אך אם את תופרת מתחילה או מתלמדת, וזו מכונת התפירה הראשונה שלך, עדיף לרכוש מכונה חדשה ולא משומשת. כדי להוזיל את העלות ניתן לרכוש מכונות תפירה מתצוגה, אך כזו שעדיין לא תפרו בה והיא עובדת בצורה חלקה ונוחה.
• נסי את המכונה לפני הקנייה, גם עם בד רגיל וגם עם לייקרה. אם לא נותנים לבדוק – אל תקני.
• בדקי האם מכונה ממוחשבת מתאימה לך יותר ממכונה רגילה.