מי שנכנס לעולם התפירה עלול למצוא את עצמו מסוחרר משפע המכונות וההיצע. ההבנה איך לבחור מכונת תפירה נרכשת עם הניסיון, ויש להבחין בין מכונה לתופרת מקצועית לבין מכונה שמתאימה לתופרת חובבת. כדי לסבר מעט את אזניכם, מגישה אווה גזית, מדריכת תפירה מנוסה ובעלת מרכז "אווה תפירה", את מורה הנבוכים לבחירת מכונת תפירה.
הצעד הראשון לפני רכישת המכונה הוא להגדיר את הצרכים המדויקים שלנו – שימוש ביתי או תעשייתי? תפירת תיקונים, בגדים לעצמי או למכירה? וכו'. מגוון מכונות התפירה הוא גדול,ופערי המחיר בין המכונות השונות עשויים להגיע למאות שקלים ויותר, כדי שנדע לאיזה פונקציות אנו זקוקים במכונת התפירה שלנו עלינו להגדיר את הצורך שלנו.
כאמור, פערי המחיר בין המכונות השונות יכולים להגיע לסכומים מכובדים וכדאי להגדיר מראש מהו התקציב העומד לרשותנו לרכישת המכונה. מכונת תפירה יד שניה היא פתרון מצוין למתחילים. לתופרים ותופרות הנמצאים בתחילת דרכם ועדיין לא יודעים איך לבחור מכונת תפירה, מומלץ להתייעץ עם בעלי ניסיון בתחום לפני ביצוע הרכישה, לקבל מהם הדרכה ואף ליווי צמוד בעת ביצוע הרכישה.
ישנם שלושה סוגים של מכונות תפירה:
1. מכונות תפירה מכאניות, שהן זולות יותר מהשאר, ובעלות הפעלה ידנית פשוטה.
2. מכונות תפירה אלקטרוניות המאפשרות דיוק רב בתפירה, מהירות גדולה בעבודה ואפשרויות שונות. מכונות תפירה אלקטרוניות יקרות יותר מהמכונות המכאניות ועדיין פשוטות להפעלה.
3. מכונות תפירה ממוחשבות הן המילה האחרונה בתחום התפירה ומתאימות בעיקר לתפירה מסחרית. המכונות הממוחשבות יקרות מאוד, חזקות ואיכותיות, ומצוידות בצג מגע לבחירת תכוניות תפירה שונות ותפעול המכונה הכללי.
אם לסכם את כל הנאמר לעיל, בתשובה לשאלה איך לבחור מכונת תפירה, ברור כי יש להתאים את המכונה לתקציב ולצרכים, ולמי שהתחיל את צעדיו בעולם התפירה אין מה למהר ולרכוש מכונת תפירה ממוחשבת, גם אם יש ברשותו את התקציב המתאים והמכונה נראית נורא מפתה וקורצת. אחת הסיבות לצורך בליווי של אדם מנוסה בתפירה בעת ביצוע הרכישה היא האפשרות לבדוק את המכונה ואת תקינותה ולעזור לכם לרסן את ההתלהבות ממראה המכונות החדשות והנוצצות.
בהצלחה!