אוהבים לתפור? כמה דברים שכדאי לכם לדעת על מכונת תפירה אוברלוק


מכונת התפירה הראשונה הומצאה בתחילת המאה ה-19 בצרפת, ובחלוף כמה עשרות שנים מאוחר יותר החלו האמריקאים בייצור ושיווק מסחרי של מכונות תפירה, תוך כדי שכלול ושיפור ביצועיהן. מאז ועד היום הן זכו לשדרוגים רבים, ומכונות התפירה התעשייתיות המודרניות מסוגלות לתפור מעל ל-25,000 תפרים מורכבים בדקה. 

ישנו כיום היצע נרחב של מכונות תפירה החל ממכונות התפירה הידניות הנוסטלגיות הזכורות לנו מבית אמא או וסבתא ועד לאלקטרוניות המתקדמות ביותר עם מסכי מגע, הגדרות תפירה ממוחשבות ומנגנונים אוטומטיים להשחלת החוט אל המחט המיועדות בעיקר לשימוש תעשייתי. 

מבית "אווה מרכז התפירה", הנחשב למרכז תפירה מוביל בישראל, מציינים שהמכונות הפופולריות ביותר כיום בשוק הן מכונת תפירה אוברלוק, זינגר וברנינה, ומעניקים מספר טיפים יעילים לבחירת מכונת התפירה המותאמת ביותר לצרכים. 

 

מכונת תפירה אוברלוק: מעטפת רחבה של יתרונות

 

מכונת תפירה אוברלוק | מכונות תפירהמ"אווה תפירה" המספקים מכונת תפירה למכירה מסבירים כי מכונת תפירה אוברלוק משמשת בעיקר לעיבוד קצוות הבגדים, וייחודה נעוץ ביכולת שלה לנעול את קצוות הבגד באופן המונע את תזוזתו, ומכאן שמה

""over-lock שמשמעו "נעילה מעל". 

מכונות התפירה מדגם אוברלוק כוללות מעטפת רחבה של יתרונות נוספים כגון חיסכון במספר פעולות התפירה היות והן מבוצעות בו זמנית ואספקת חוטים ישירה מסלילי החוטים, כך שאין צורך לחשוש שהחוטים ייגמרו באמצע תפירה כמו במכונות התפירה הסטנדרטיות. 

כמו כן, מכונות מסוג אוברלוק הרגילות יכולות לגזור את שאריות החוטים וקצות הבד וליצור תפר אשר סוגר את קצות הבד על מנת שלא ייפרם. בנוסף, מרבית ממכונות התפירה מסוג זה משווקות עם מערכת של שיני דיפרנציאל שבאמצעותה ניתן לשנות את היחס התנועה של הבד במטרה ליצור כיווצים או למנוע גלים בהתאם לצורך.

 

יצירת פריטים מוגמרים בקלות וברמה מקצועית ומושלמת

מכונת תפירה אוברלוק מותאמת אופטימלית לתפירת בגדים, תפירת מכפלות ולגימור של שוליים במגוון רחב של בדים, ובפרט בדים אלסטיים כגון בגדי ים, סריגים, הלבשה תחתונה וכיוצא בזה, היות ותפר האוברלוק ניחן בגמישות רבה ומאפשר יצירת פריטים מוגמרים בקלות וברמה מקצועית ומושלמת, ובמידה ושוקלים לרכוש מכונת תפירה לצורך שימוש מקצועי, אזי מומלץ להעדיף כזו המתאפיינת בתכניות אוברלוק רבות. 

באופן כללי, שנן מכונות אוברלוק מסוגים שונים, והן נבדלות זו מזו ברמת האוטומטיות של כל אחת מהן, במספר סלילי החוטים ובפונקציות נוספות כמו השחלת חוטים אוטומטית באמצעות לחיצת כפתור ועוד. במהלך בחירתה של מכונת התפירה כדאי להתייחס לכמה קריטריונים כמו המטרה שלשמה היא נרכשת (לצורכי תחביב או עיסוק מקצועי), סוג הבדים בהם מתכננים לעשות שימוש (בדי ג'ינס ובדים תעשייתיים עבים לעומת בדים עדינים) וכדומה.